De två spelarnas närkamp slutade med knytnävar. Foto: från förundersökningen

Här urartar matchen

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin i länet avgörs en misshandel på fotbollsplan i Tingsrätten. Västerbottensnytt har misshandeln på video.

I somras urartade en fotbollsmatch i division fyra i Umeå . En av spelarna misstänks för misshandel och i dag var det rättegång. Det här är första gången i Västerbotten som ett bråk på  fotbollsplan landar i rättssalen

Knytnävslag

Det var i somras som Sandåkern mötte Ersboda i en seriematch i division. Här ser ni bilder från matchen och den misstänkta misshandeln. Två spelare ramlar omkrull i en närkamp, varefter spelaren i Ersboda ger sig på Sandåkernsspelaren med knytnävslag.

Unik rättegång

Det här är första gången någonsin som en misshandel under en fotbollsmatch avgörs i tingsrätten:

– Den här situationen är inte alls vanlig, det är första gången i Västerbotten som det blivit ett rättsprocess av det, säger Magnus Stenberg, ordförande i Västerbottens fotbollsförbund.

– Jag tycker det är jättetråkigt, men det är den som blir kränkt som avgör vad som ska hända civilrättsligt, säger Stenberg.

Rättegången hölls idag på Umeå Tingsrätt. Ersbodaspelaren är misstänkt för misshandel och dom meddelas den 26 mars.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.