”Oerhört tråkigt, men man förstår” – hör om beslutet att stänga skidanläggningar innan påsk Foto: Patrik Samuelsson, SVT

Hemavan och Tärnaby stänger anläggningarna

Uppdaterad
Publicerad

Hemavan och Tärnabys skidanläggningar stänger på söndag 5 april med anledningen av coronapandemins utbredning och skärpta rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

– Det är tråkigt för oss alla, men rätt beslut att ta, säger Thomas Ringbrant, vd för Hemavan Alpint.

Under tisdagskvällen fattades beslutet att stänga anläggningarna. På söndag 5 april stänger backarna klockan 16.00, och det är slutet för säsongen.

– Vi har diskuterat en eventuell stängning under en längre tid. Nu har vi fått starka rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, och därför känns det rätt att göra. Om smittan sprider sig uppåt, som vi tror, kan det belasta sjukvården här vilket vi inte vill.

Coronaviruset i Västerbotten

Får boka om

Gäster som skulle besöka Hemavan eller Tärnaby under påsken eller vårvintern kan kontakta anläggningarna för ombokning till nästa vintersäsong.

Runt 30 säsongsanställda i Hemavan påverkas av stängningen, enligt Thomas Ringbrandt.

– De kommer att permitteras i 14 dagar, sedan får vi se.

Även Skistar beslutade på tisdagen att stänga sina anläggningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet