Högfjällshotellet i Hemavan har skrivit avtal med Migrationsverket om att ta emot upp till 151 st flyktingar från Ukraina. Foto: SVT

Hotell i Hemavan välkomnar ukrainska flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

Högfjällshotellet i Hemavan har skrivit avtal med Migrationsverket. Upp till 151 stycken ukrainska flyktingar kan flytta in på hotellet.

Högfjällshotellet i Hemavan har skrivit avtal med migrationsverket på att ta emot upp till 151 st flyktingar från Ukraina, vilket P4 Västerbotten var först med att rapportera. Hotellchefen Joel Stenvall tycker att det känns kul att kunna hjälpa till på något sätt.

Bra plats att vara på

– Jag tror att Hemavan kan vara en bra plats att vara på om man kommer ifrån oroligheter.

Hotellet kommer att stå för logi och helpension och Joel Stenvall säger att det kan leda fler till arbetstillfällen under en tid som annars brukar vara rätt lugn i Hemavan.

– Det kan ju komma lika många till som det redan bor i Hemavan men jag hoppas att det kommer att kännas positivt. Det är ju stora ytor och mycket fjäll att samsas om.

Ännu inga planerade placeringar i Hemavan

Prognoserna för hur många flyktingar som kan tänkas komma till Västerbotten är ännu oklara och Maria Bergström på Migrationsverket i Skellefteå säger att i nuläget känner de inte till några placeringar i Hemavan men säger även att det kommer ny information och nya prognoser hela tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ukrainakrigets påverkan på Västerbotten

Mer i ämnet