Foto: SVT Design

Hjälp oss hitta service som försvunnit

Uppdaterad
Publicerad

Hjälp oss hitta alla skolor, affärer och postkontor som försvunnit i Stöttingfjällsområdet.

Det har funnit massor av skolor, affärer och postkontor i Stöttingfjällsområdet. En del har vi lyckats identifiera. Nu hoppas vi att ni tittare/läsare ska hjälpa oss att göra bilden fullständig.

Med hjälp av Harald Holmberg i Norrbäck har vi sammanställt en lista över de affärer, skolor och postkontor som fanns i den centrala delen av Stöttingfjället.

11 skolor, 10 affärer och fyra postkontor har vi hitintills räknat till, men vi är övertygade om att det har funnits fler i utkanterna och de södra delarna av området. Nu vill vi ta hjälp av dig som har kunskaper om området och dess historia.

Titta på kartan i inslaget här och se om du kan tillfoga ytterligare skolor, affärer och postkontor till vår lista. Skriv på vår facebooksida eller skicka mail till arne.muller@svt.se

By Skola Affär Poststation

Vinliden            1 3            1

Björkberg        1

Norrbäck         1 1

Pauträsk          1 2            1

Latikberg         1 1           1

Bäsksjö            1 1

Risträsk            1 1

Hacksjö            1

Råberg             1

Kroksjö            1

Vägsele             1 1            1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.