Nu är hjälpen från Umeå framme i Polen

Uppdaterad
Publicerad

Nu lastas hjälpsändningarna till Ukraina från Umeå av i Polen.

Västerbottningarna har skickat två bilar fullastade med hjälpmedel – som nu nått fram efter en lång resa.

– Vi har lastat av den ena bilen här Warszawa. Det finns ett stort hjälpcentra för hela Europa här, säger Alex i ”Akuthjälp för Ukraina”.

– Vi har också fått ett stort tack från ukrainska myndigheter. Nu åker vi vidare till Lublin med den andra bilen. Den staden ligger närmare den ukrainaska gränsen. Där skall den bilen lastas av och vi lämnar också bilen där för vidare transport in till Ukraina, berättar Alex.

Det var i tisdagsnatt som Alex och Michailov i ”Akuthjälp för Ukraina” åkte ned från Umeå till Polen med hjälpsändningar. Man tog färjan från Nynäshamn. Nu skall man återvända hem igen.

Ukrainakrigets påverkan på Västerbotten

– Vi räknar med att komma hem i morgon kväll. Då är det bara att sova och göra sig redo för nästa resa till Polen med hjälp. Vi har fått mycket stöd och hjälp från västerbottningarna, säger Alex.

Se när hjälpen från Umeå lastas av i Warszawa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrigets påverkan på Västerbotten

Mer i ämnet