Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag har haft planer i flera år” – se det nymålade huset och Tore Fredriksson berättar om varför han slog till just nu. Foto: Berno Jonsson/SVT.

Hockeyfeber inför SM-finalen – Tore målade huset svart och gult: ”Visar vem man står för”

Uppdaterad
Publicerad

Tore Fredriksson i Ånäset är ett stort Skellefteå AIK-fan. Inför torsdagens heta match mot Frölunda har han gjort sitt för att stötta laget – han har målat om sitt hus i lagets färger.

– Alltid retar det någon, säger Tore Fredriksson.

På torsdagen spelas den sista avgörande matchen i SHL-hockeyns semifinal mellan Skellefteå och Frölunda.

– Eftersom jag har ett gult hus var det inte så svårt att måla locken svarta, säger Tore Fredriksson som tillsammans med sin dotter åker de sju milen från Ånäset till Skellefteå på varje hemmamatch.

Björklövenflagga blåste iväg

Det svartgula huset bidrar till rätt inställning och ökar medvetandet hos folk att – enligt hans tycke – hålla på rätt lag.

– Det visar vem man står för och det är viktigt i den här något kluvna mellanbygden mellan Umeå och Skellefteå, säger Tore och pekar på grannens hus som oftast har en Björklövenflagga på sin farstukvist.

– Men nu blåste den flaggan iväg så det tar jag som ett tecken att vi vinner semifinalen mot Frölunda ikväll, sen tar vi Rögle i finalen.

Skellefteå AIK vann den avgörande matchen och möter nu Rögle i final. Finalserien startar på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.