Foto: SVT.

Hockeyspelare byter lag – mitt under serien

Uppdaterad
Publicerad

Regelverket hockeyn för division 1 damer har ställt till det för Skellefteå AIK den här säsongen, när andra lag lånat spelare mellan varandra under pågående serie. Nu efterlyser företrädare för hockeyn nya regler.

Spelare som byter tröja och i en match spelar för Björklöven för att i nästa spela för Färjestad, det är bara ett exempel på hur det sett ut den här säsongen. Samma spelare kan alltså spela i flera lag.​

– Det är i princip fritt fram att låna spelare mellan varandra före övergångsdatumet 15 februari och det är inte bra för damhockeyn som sport, konstaterar Skellefteå AIK:s sportchef Jörgen Granlund som nu är en av dem som höjer rösten för att Svenska ishockeyförbundet ska tag i frågan på allvar och försöka hitta bättre lösningar.​

Skellefteå AIK har ändå vunnit serien, förkvalet bäst av tre, och spelar ikväll första kvalmatchen till högsta ligan SDHL. Skellefteå tar på hemmaplan emot SDE Hockey som ligger näst sist i tabellen och kämpar för en fortsatt plats i SDHL. Även nu är det bäst av tre som gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.