Hör eleverna på Finnbacksskolan i Lycksele om deras tankar kring närproducerad mat. Foto: Viktor Lundmark / SVT

Högstadieeleverna om närproducerad mat: ”Det är bra för oss”

Uppdaterad
Publicerad

SVT besökte Finnbacksskolan i Lycksele när närproducerad mat stod på menyn under en hel vecka.

I Lycksele försöker kommunen att upphandla så mycket närproducerade livsmedel som möjligt.

Till exempel är 90 procent av all köttfärs på Finnbacksskolan närproducerad.

Under hållbarhetsveckan fick eleverna på Finnbacksskolan äta närproducerad mat en hel vecka.

I klippet hör du elever och kökspersonal om deras tankar kring närproducerad mat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.