Kommunalråd publicerade privata mejladresser

Uppdaterad
Publicerad

Umeås kommunalråd Lennart Holmlund (S) fick kritik från läsare på sin blogg – i gengäld skrev han ut deras mejladresser.

I blogginlägget ”Knarkliberaler ska inte få vinna” uttrycker Holmlund negativa åsiker om legaliseringen av cannabis som sker i bland annat USA. Han skriver till exempel att ”det är dags att världen tillsammans tar krafttag mot knark och mot marijuana så inte hela världen blir ett enda stort flum.”

Inlägget är överlägset det mest gillade den här veckan på Västerbottens-Kurirens bloggportal. Dock fick det några läsare att lämna ifrågasättande och kritiska kommentarer om Holmlunds syn på legaliseringen. Holmlund svarade på samtliga kommentarer, men skrev också ut mejladresser till de som inte höll med honom.

Kommunalråd publicerade mejladresser

Man måste ange en mejladress för att kunna kommentera på bloggen, men den ska inte synas offentligt enligt bloggportalen. Holmlund kan dock se adresserna till dem som kommenterar på hans blogg.

När läsarna frågar varför han publicerar mejladresser svarar Holmlund.

”...jag tycker man ska publicera mailadressser på de som försvarar knark nu uppträder du ju under /.../ men jag ser också din ipadress så jag kanske ska börja publicera dessa i stället.”

I ett svar skriver han också ut en persons IP-adress.

Samtliga kommentarer raderades efter att Västerbottens-Kurirens ansvarige utgivare Ingvar Näslund haft kontakt med Holmlund. Västerbottensnytt har försökt nå Lennart Holmlund för en kommentar utan att lyckas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunalråd publicerade mejladresser

Mer i ämnet