Foto: SVT

Här är drömgränserna man vill uppnå under Noliamässan

Uppdaterad
Publicerad

Noliamässan drar igång på lördag och i år satsar man på olika arrangemang för familjen. Arrangörerna hoppas också spräcka halvmiljardgränsen när det gäller handeln på området.

Förra gången Noliamässan arrangerades i Umeå hade man 99.500 besökare.

– Ja, det vore roligt om vi kom över 100.000 besökare, det är lite av en drömgräns att nå, säger Tommy Abrahamsson som är vd för Nolia AB.

År 2013 när Nolia arrangerades i Umeå omsattes cirka 400 miljoner kronor i handel på själva Noliaområdet och dessutom 80 miljoner kronor inne i stan.

– Vi ser att försäljningen av husvagnar och husbilar ökar och badtunnor och prylar till hemmet ökar dramatiskt, så jag tror inte att det är någon omöjlighet att vi hamnar över en halv miljard i handel under den här mässveckan plus handeln inne i staden som kanske hamnar på omkring 100 miljoner kronor, säger Tommy Abrahamsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.