Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Bäckström (C) och Peter Olofsson (S) om framtiden för Lycksele BB. Foto: SVT

Hör politikerna om krisen för Lycksele BB – regionrådet Peter Olofsson (S): ”Vill inte stänga”

Publicerad

Det finns risk att Lycksele BB kommer att stängas igen efter jul – då oklart hur länge. Oppositionen är kritiskt till att majoriteten agerat för långsamt i frågan och menar att utvecklingen riskerar att bli en permanent stängning av verksamheten.

– Det finns absolut inga tankar om att lägga ner BB, säger Peter Olofsson (S), regionråd.

Handlingsplanen för Lycksele, den så kallade ”Lyckselemodellen”, som nu har tagits fram får stöd av både majoriteten och oppositionen.

– Vi är nöjda med det som finns där men sen måste den också bli verkställd, säger Lars Bäckström (C), vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Nationell bemanningskris

Regionrådet Peter Olofsson (S) menar att bemanningsproblemet i Lycksele inte är något nytt, men nu skriks det efter arbetskraft i hela landet.

– Blir det konkurrens blir det kanske så att inlandet i Västerbotten får stryka på foten, menar Olofsson (S).

Nu saknas det även läkare och oppositionen menar att majoriteten inte har vidtagit åtgärder för att avhjälpa situationen, varken i närtid eller på lång sikt.

– Det säger sig självt att det inte går att bedriva verksamheten utan personal. Under den S-ledda majoritetens ledning rycker tyvärr en nedläggning allt närmare, säger Andreas Löwenhöök (M), ledamot i regionfullmäktige.

I klippet hör du Peter Olofsson (S) och Lars Bäckström (C) berätta om framtiden för Lycksele BB.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Förlossningsvården i Västerbotten

Mer i ämnet
Mer Västerbotten
Mer Nyheter