SVT:s Carina Bergfeldt blir hedersdoktor vid Umeå universitet

Publicerad

SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt promoveras och blir hedersdoktor vid Umeå Universitet. En hedrande titel som hon ser fram emot att använda.
– Jag hoppas ju lite på att de ska ropa ut i högtalaren på flyget: ”is there a doctor onboard?”, så att jag får räcka upp handen, säger Carina lite skämtsamt.

Sedan 2016 har USA-korrespondenten Carina Bergfeldt rapporterat från Washington som på senare tid blivit huvudcentral för det nya begreppet fake news. Nu blir hon hedersdoktor vid Umeå universitet. Hon prisas för sina insatser som journalist och hennes sätt att förklara det komplicerade maktspelet på ett förståeligt sätt.

– Donald Trumps Amerika är en ganska komplex värld, och det är svårare än vad man tror att göra det begripligt, så när jag fick det här priset grundat på att jag lyckats med just detta så blev jag väldigt glad, säger Carina Bergfeldt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer