I familjeklassen fem år och uppåt ställde ett 30-tal barn och föräldrar upp. Foto: SVT

Höstdräparen för tredje året i rad

Uppdaterad
Publicerad

”Höstdräparen” är en multisporttävling med kajakpaddling, cykling och löpning som hölls i Umeå under söndagen. I familjeklassen fem år och uppåt ställde ett 30-tal barn och föräldrar upp.

– Jag ramlade när vi skulle ta upp kajaken, hela jag blev blev blöt! Men det var bara att fortsätta med iskalla fötter, blöta byxor och tröja. Fötterna var som istappar, berättar Elsa Samuelsson som slutade trea i tävlingen.

Kusinen Axel Samuelsson, 10 år, vann familjeklasen tillsammans med pappa Fredrik.

– Det var besvärligt. Kontroll fyra fanns inte på löpningen så vi letade jättelänge men hittade den inte. Till sist kom en av arrangörerna och sa att vi skulle fortsätta, säger Axel Samuelsson.

Cykling var en av grenarna i tävlingen. Foto: SVT
Här fick deltagarna skynda sig i kajakerna. Foto: SVT

Hoppas på att få ordna nationella tävlingar nästa år

Även i motions och tävlingsklassen var det många deltagare. Det är tredje gången en sådan här Dräpartävling hålls i Umeå, nu hoppas också arrangörerna att få ordna nationella tävlingar nästa år. Det tog drygt 30 minuter att ta sig i mål för för de snabbaste.

– Kul att så många ställde upp och så många barn. Nu hoppas vi på fortsättning nästa år, säger Tobias Thomson som är en av arrangörerna från Tough Training Group Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.