Foto: SVT

Hundratals elever firade att betygen nu är satta

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 300 avgångselever från gymnasieskolorna i Umeå och Vännäs firade med mösspåtagning och picknick i Hagaparken i Umeå på onsdagskvällen. Studentveckan är inledd, betygen är satta och snart är det studentexamensdag.

– Kolla här, värsta draget, säger Marcus Abrahamsson och visar upp sin studentmössa som blinkar i blått. Han och kompisen Lukas Fredin som gått på Liljaskolan i Vännäs har med sig middagsmat som de flesta andra som slagit sig ner i Hagaparken.

Enligt gammal tradition tar eleverna på sig sina studentmössor på Valborgsmässoafton för att välkomna våren. Men i Umeå togs mässorna under onsdagskvällen på för att fira att betygen är satta och det endast är en vecka kvar till studenten.

Moa Eriksson firade tillsammans med 300 andra elever i Hagaparken. Foto: SVT

Med svalkande dryck och medhavd picknickmat verkade de flesta njuta av sommarvärmen som kom lämpligt till mösspåtagningsfesten.

– Ja, nu är studentveckan inledd, betygen är satta och alla är på supergott humör, säger Moa Eriksson som gått Barn- och fritidsprogrammet på Dragonskolan.

– Jag fick A i de flesta ämnena och så några B:n så jag är nöjd, säger hon och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.