Skogsmaskinen fastnade och rev med sig elledningen i Strand i Vännäs kommun. Foto: Räddningstjänsten

Hundratals kunder var utan el – skogsmaskin kom åt elledning

Uppdaterad
Publicerad

Flera hushåll i Vännäs har råkat ut för elavbrott. Detta efter att en skogsmaskin kommit rivit ner en elledning.

SOS fick strax efter 13.30 in ett larm om brand i en terrängmaskin i Strand i Vännäs kommun. Ganska snabbt kunde man konstatera att det var en skogsmaskin som kommit åt en elledning i området. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

Enligt räddningstjänsten rörde det sig dock inte om någon större brand utan endast lite rök från krandelen på bilen.

– Kranbilen har kört in i en kraftledning med kranen och fastnat och rivit med sig den. Föraren tordes inte kliva ur fordonet men vi har hjälpt honom ut nu, säger räddningsledare Ola Lindberg.

Olyckan har också påverkat elen i området och enligt Vattenfall påverkades som mest över 500 kunder av avbrottet. Den siffran skrevs snabbt ner till 76.

Vattenfalls personal är på plats för att åtgärda felet och försöker koppla om nätet. Vid 16-tiden väntas strömmen vara åter enligt Vattenfall.

Polis rapporterar att de har varit på plats och hållit förhör. En anmälan kommer att upprättas men rubriceringen är oklar i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.