Foto: SVT.

Tufft för elbussföretaget – gick 43 miljoner back

Uppdaterad
Publicerad

Elbusstillverkaren Hybricon för en tuff kamp för att få ekonomin att gå ihop. Under förra året blev förlusten mer än 40 miljoner. Nu hoppas företaget på att elbussmarknaden ska ta fart på allvar under året.

Holmsundsföretaget Hybricon har hittills sålt nio elbussar till Umeås lokaltrafik, där bussarna går i reguljär trafik på flera linjer. Men det är lång väg innan verksamheten går ihop ekonomiskt. Under förra året omsatte företaget 59 miljoner kronor, men kostnaderna var betydligt större, vilket gjorde att året slutade med en förlust på 43 miljoner konor.

Ägarna har skjutit till kapital så att verksamheten har kunnat drivas vidare. I årsredovisningen skriver vd:n Johan Suup att företaget tror på ett genombrott för elbussmarknaden med start under 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.