Foto: SVT/TT

I natt: Villa totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll fick SOS in ett larm om en brand i en villa i Norrliden mellan Vindeln och Åmsele. Det skulle krävas en stor insats för räddningstjänsten som hade fullt upp in på småtimmarna.

Strax innan klockan 23 i går kväll fick SOS in larmet om branden, redan då var den fullt utvecklad berättar Yngve Isacson, insatsledare på Umeå brandförsvar som också tillkallades.

– Jag skickade vår hävare med tre personer från Umeå, Tavelsjö åkte dit också för det brann full fyr när vi fick larmet.

LÄS MER: ”Hade alla lagt sig hade vi brunnit inne”

Övertänd villa gick inte att rädda

Sammanlagt var det cirka 20 brandmän från Vindeln, Åmsele, Umeå och Tavelsjö som hjälptes åt med att släcka branden. Men det var förgäves, villan gick tillslut inte att rädda och fokus fick istället flyttas till en ladugård som låg i närheten av huset.

– När de kom dit var det helt övertänt det brann upp genom taket. Vi hade också fått information om att det fanns gasolflaskor kvar i huset. Vi var därför tvungna att vara försiktiga innan vi visste vad det rörde sig om men huset gick inte att rädda. Inriktningen var att rädda ladugården som stod 15-20 meter ifrån huset och det lyckades man med, berättar Yngve Isacson.

Enligt räddningstjänsten kom ingen person till skada under insatsen som trappades ned vid 02-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.