I början av 10-talet bildades aktiebolaget Sportassistans i Umeå och medlemmar var nio sponsorer. Bolaget drev bland annat ett tryckeri där några av spelarna jobbade. Foto: Bildbyrån.

Iksu drar sig ur SSL

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Iksu drag sig ur SSL kommande säsong.

– Med facit i hand så är det ett riktigt beslut i ett ekonomiskt perspektiv, säger Margareta Ericsson Lif, sportchef/vd för huvudföreningen Iksu till SVT Sport.

Klubben har vunnit tre av de fyra senaste SM-gulden för damer, och har totalt vunnit sju SM-guld. Klubben har även blivit europamästare lika många gånger.

Men nu sätter ekonomin stopp för dominanterna. I måndags togs beslutet att dra tillbaka sin ansökan om spel i SSL.

– Det började redan i våras då coronan slog till  och vi såg att ekonomin skulle bli ansträngd, säger Margareta Ericsson Lif.

Lyckades inte dra in pengar

Iksu anmälde ett lag till SSL men meddelade samtidigt innebandysektionen att huvudföreningen inte kunde ge ekonomiskt stöd. Sedan dess har Iksu innebandy försökt att klara ekonomin genom att hitta alternativa finansiärer och dra in på utgifter. Något som man inte lyckats med.

– Innebandysektionen kommer att finnas kvar inom Iksu, men det står klart att vi inte har ett lag i SSL kommande säsong.

Nu kommer stadskonkurrenten Team Thorengruppen att ta över SSL-platsen och flera av Iksus stjärnor kan gå dit.

Arkiv: Iksu kan tvingas lämna SSL (2 april, 2020)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.