Foto: SVT

IKSU-tränare utsedd till bäst i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

En viktig match stundar för Umeålaget IKSU då de under lördagen kommer att möta KAIS Mora i SM-final i Globen. Som en extra boost inför finalen i damerna superliga i innebandy blev IKSU:s tränare Andreas Harnesk under fredagen utsedd till Årets tränare på damsidan – för andra året i rad.

– Egentligen skulle jag vilja att det stod Årets lag, för enligt mig är det deras pris, men det är självklart roligt att vara en del av det, säger Andreas Harnesk ödmjukt.

Rekord och sammanhållning i motiveringen

Priset delas i år ut för elfte gången till Årets tränare på damsidan. Det är Innebandymagazinet och Svensk Elitinnebandy som delar ut priset och så här löd motiveringen:

”Med sin unika förmåga att skapa god lagsammanhållning och gruppdynamik har han fått ut max av sitt stjärnfyllda lag. IKSU slog i år ett tio år gammalt poängrekord i högsta ligan när man plockade 74 poäng och vann 25 av 26 matcher.​”.

Harnesk har svårt att sätta ord på vad det är som ligger bakom lagets framgångar i år, men menar att tränarna och spelarna lyckats få till det tillsammans.

– Vi har spelat ganska offensivt och kreativt och fått ihop gruppen ännu mer sedan i fjol.

Bra känsla inför finalen

Under morgondagen stundar SM-finalen i Globen och tränaren tycker att det känns bra inför den viktiga matchen där KAIS Mora står för motståndet.

– Det känns hur bra som helst, det kommer alltid att vara lite nervöst, men vi är väldigt taggade och förberedda. Motståndarlaget är jättebra, men i slutändan tror jag ändå att vi står där som segrare.

Tidigare vinnare:

15/16: Andreas Harnesk, IKSU

14/15: Jonas Eliasson, Pixbo Wallenstam IBK

13/14: Tom Iversjö, Endre IF

12/13: Urban Karlsson, Dalen

11/12: Roger Jonsson, KAIS Mora

10/11: Joacim Bernvid, Pixbo Wallenstam IBK

09/10: Andreas Wahman, Endre IF

08/09: Andreas Lundmark, IBF Falun

07/08: Curt Söderström, IKSU

06/07: Örjan Lindberg, Rönnby IBK

Fakta: Innebandymagazinet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.