Inbrott i matbutik i Norsjö – maskerade män stal tobak

Uppdaterad
Publicerad

En matbutik i Norsjö utsattes för ett inbrott under natten. De maskerade tjuvarna krossade en fönsterruta och tog sig in i butiken.

Väl inne i matbutiken stal tjuvarna en betydande mängd tobak.

Händelsen inträffade vid 02.30-tiden under natten mot lördag. Det verkar däremot som att tjuvarna blev skrämda av en förbipasserande bil och lämnade platsen kort därefter.

– Det är väl många tankar givetvis, men framförallt är det väldigt bra att ingen i personalen var närvarande då det skedde, det är väl huvudsaken, säger Mattias Bäcklund, ägare Ica Supermarket i Norsjö.

Drabbats tidigare

Han berättar att den här typen av händelser inte är ovanliga.

– Det här är någonting jag har varit med om tidigare så det är ingen nyhet för mig, det är tredje gången det sker för min del. Det är en rejäl frustration men vi försöker göra det bästa av situationen, säger Mattias Bäcklund.

Han menar bland annat att mindre samhällen med lägre polisbemanning under nattetid är extra utsatta för den här typen av brottslighet.

– Vi måste göra butikerna mer och mer som fort för att hålla ute folk när vi inte har öppet.

Polisen söker nu efter den eller de som färdades i bilen som passerade ICA butiken i Norsjö omkring klockan 02.30 under natten mot lördagen. De ber personerna kontakta dem på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.