Taktiken räckte inte hela vägen mot SDE och spelarnas tävlingssäsong är därmed avslutad. Foto: SVT

Inget SDHL-spel för Skellefteå AIK:s damer

Säsongen är över för Skellefteå AIK:s hockeydamer. De gjorde en tapper insats i returmatchen mot SDE i kvalet till SDHL, men förlorade på bortaplan med 1-6. Det innebär att Stockholmslaget behåller sin elitserieplats medan Skellefteå får ta nya tag nästa säsong.

Efter förlusten med 1-7 på hemmaplan i torsdags krävdes seger i returen för att åstadkomma en tredje och avgörande match.

Skellefteå stod upp bättre i bortamötet. Målvakten Miranda Dahlgren storspelade och det stod 0-0 efter den första perioden. Skellefteå hade häng när Linda Holmqvist reducerade till 1-2 men i den sista perioden slank fyra puckar in.

AIK-damerna föll med flaggan i topp och kan se tillbaka på en stark premiärsäsong i norra damettan.