”Jag är fruktansvärt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Vissa boende på Umedalen i Umeå kan inte förstå Trafikverkets beslut om Västra länkens dragning.

Ann-Mari Poijo och Rolf Segerstedt bor båda två just där det nu beslutats att Västra länken ska byggas. Vägen kommer att gå drygt 60 meter från deras hus.

– Jag är fruktansvärt besviken på det här beslutet. Det finns så mycket underlag för att ta ett annat och mycket bättre beslut för umeborna än det här. Jag fattar det inte, säger Rolf Segerstedt.

”Vi kommer att bryta ihop”

Ann-Marie Poijo tycker att vägbygget kommer att förstöra det grönområde som planeras i området.

– Det är ett så stort bostadsområde som byggs här. Att man bryter av det med en väg, och tror att det ska kunna fortsätta fungera som naturområde efteråt, med käcka stigar och broar och allt vad det ska vara, är märkligt, säger hon.

Vad ska ni göra nu?

– Vi kommer att bryta ihop och fundera på vad vi ska göra, men det är klart att vi inte kommer att ge upp. Vi kommer att fortsätta att jobba mot detta, säger Rolf Segerstedt.

”Umeborna får betala”

Få människor skulle nog välkomna en motorväg invid husknuten, men Ann-Marie och Rolf tycker också att miljön förlorar på den beslutade dragningen öster om Prästsjön.

– Det blir en tre kilometer extra lång väg. Det staten sparar in på att göra den här varianten får umeborna betala med att köra längre sträckor, säger Rolf Segerstedt.

Kommer ni att bo kvar när vägen byggs?

– Den frågan känns bara för mycket just nu, säger Ann-Marie Poijo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer