”Jag hade inte klarat mig utan deras hjälp” – Johan är tacksam för sina föräldrar Foto: SVT

Johan fick hjälp av föräldrarna att köpa hus

Uppdaterad
Publicerad

Johan Jacobzon, 38, har fått hjälp av föräldrarna vid flera tillfällen för att kunna köpa bostad. Senast vid separationen då föräldrarna hjälpte till så Johan kunde behålla huset.

– Det hade känts tråkigt annars, jag vill ju att barnen ska kunna ha kvar sina rum, säger han.

Johan Jacobzon i Umeå fick hjälp av sina föräldrar första gången 2005 när han och hans exfru skulle köpa sitt första hus. Föräldrarna borgade på lånet för att paret skulle kunna köpa ett radhus. De har också hjälpt till med att betala av en stor del av topplånet.

När Johan skiljde sig för några månader sedan ryckte föräldrarna ut än en gång, då genom att köpa ut exfrun ur hans nuvarande hus på Marieberg. Det innebar att han kunde bo kvar i huset med sina barn.

Alla har inte samma möjlighet

Han ser inte så många nackdelar med att låna av föräldrarna.

– Det är klart att det är jobbigt att ha lånat mycket pengar, men det känns ändå tryggt att vi har skrivit ett juridiskt avtal.

Men många av Johans kompisar har inte kunnat ta hjälp av föräldrarna. Hör mer om det i klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.