Hör Johanna berätta om sitt barns könsresa. Foto: SVT

Johannas barn föddes med fel kön

Uppdaterad
Publicerad

För en tid sedan har ett förbund som heter Transammans bildats, ett förbund som ska stödja såväl transpersoner som föräldrar eller andra närstående. Johanna Cardon har varit med och startat föreningen i Västerbotten.

Johanna Cardon är själv mamma till ett barn som föddes som biologisk pojke, men som vid tre-fyra års ålder allt mer började se sig själv som flicka.

– I Västerbotten har vi hittills sett till att ha träffar där vi fikar och umgås, säger Johanna Cardon.

– Under den resa vi gjort de senaste fyra åren har verkligen saker förändrats. Nu finns det föreläsningar, böcker och nätverk, och vi har fått lov att besöka Sveriges första transkollo. Det var helt fantastiskt, säger Johanna som känner starkt för föreningens gemensamma aktiviteter. Det är bra att kunna stötta varandra och vi hoppas på sikt även kunna ordna något för inlandet och inte bara för kuststäderna, säger hon.

I klippet ovan kan du höra Johanna berätta om sina barn och hur hon upptäckte att sonen egentligen var en flicka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer