Jon-Ture Karlsson blev förvånad av den syn som mötte honom när han gick för att hämta morgontidningen. Foto: Privat

John-Ture skulle hämta tidningen – hittade voltade bilar på gården

Uppdaterad
Publicerad

John-Ture Karlsson i Järnäsklubb utanför Nordmaling fick en ovanlig start på dagen då hans son ringde på dörren på tisdagsmorgonen och berättade att det låg två voltade bilar på gården. Under natten hade polis, räddningstjänst och ambulans varit på plats och tagit hand om de inblandade i olyckan och spärrat av John-Tures gård, men han och hans fru hade sovit sig igenom dramat.

– När vår son ringde på dörren sa han bara att det låg en bil på vår gård och när jag gick för att hämta tidningen så såg jag ju bilen ligga där mellan träden, men vi hade inte märkt något alls under natten, säger John-Ture Karlsson.

Han förklarar att familjen vintertid bor i ett annat hus, alldeles intill deras stuga där kraschen hade inträffat under natten.

Konstaterar förödelsen på gården

Olyckan inträffade vid midnatt. Två personbilar hade sladdat av vägen och voltat och två personer fick föras med ambulans till sjukhuset där de nu vårdas för sina skador. Men trots det tumult som uppstod i samband med olyckan var det ingen av stuggrannarna som lade märke till någonting.

– Jag vet inte alls hur det gick till, det enda jag kan konstatera är att det är glas på gräsmattan, vedboddörren är trasig efter att en sten har åkt rakt igenom den och det ligger två bilar på gården, säger John-Ture Karlsson.

I kollisionen flög denna stenbumling in i vedboddörren som numer är trasig. Foto: Privat

”Bilen hade kunnat åka rakt igenom vedboden”

En av bilarna ligger på familjen Karlssons stugtomt medan den andra bilen ligger uppskattningsvis 250 meter därifrån, på gränsen till stuggrannens tomt.

Den ena bilen låg på gränsen till grannens tomt, ungefär 250 meter från dena andra bilen. Foto: Privat

Att vakna till att se att ens gård är avspärrad, få polisen på besök och veta att någon kraschat in på tomten är något som John-Ture Karlsson upplever som olustigt.

– Det känns inte bra, tänk om någon hade varit ute på gården när det hände, då hade det kunnat sluta illa. Det är sladdmärken på vägen, så bilarna måste ha haft väldigt hög fart när de åkte av vägen. En av bilarna har kört in i en hörnsten vid vedboden så hela dörren är trasig. Det är en riktigt tung hörnsten, den kan man inte ens rubba med handkraft, så hade stenen inte varit där hade nog bilen åkt genom hela vedboden, säger John-Ture Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.