Foto: Privat

Kraschade på stugtomt – misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar kolliderade vid midnatt på länsväg 504 vid Järnäsklubb i Nordmaling. Kollisionen blev så kraftig att en av bilarna voltade och hamnade på taket mellan träden intill en stuga. Två personer fick föras med ambulans och båda två misstänks för brott efter kraschen.

Enligt den regionala produktionsledaren vid SOS alarm var det sammanlagt tre personer som befann sig i de två personbilarna. Förarna, en kvinna i 50-årsåldern och en man i 30-årsåldern, i respektive bil fick föras med ambulans till sjukhuset.

Personal på akutmottagningen på Norrlands universitetssjukhus meddelar att kvinnan vårdas på IVA för sina skador medan mannen ligger på en vårdavdelning. Exakt vilka skador de ådrog sig är oklart.

Båda förarna misstänks för rattfylleri och en av dem saknar körkort och misstänks därmed även för olovlig körning.

Förvånad stugägare upptäckte bilarna på morgonen

Jon-Ture Karlsson, som bor på gården som bilarna voltat in på, blev förvånad över den syn som mötte honom när han gick ut för att hämta tidningen  på tisdagsmorgonen.

– När vår son ringde på dörren sa han bara att det låg en bil på vår gård och när jag gick för att hämta tidningen så såg jag ju bilen ligga där mellan träden, men vi hade inte märkt något alls under natten, säger Jon-Ture Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.