De ideella krafterna orkar inte längre på Västerbottens enda bevarade nybygge. Det kan göra att det blir sista sommaren som Rismyliden håller öppet för allmänheten. Foto: Marit Israelsson/SVT

Årets sommar riskerar bli den sista för Rismyrliden

Publicerad

Det är Västerbottens enda bevarade nybygge med komplett byggnadsbestånd som varje år lockar tusentals besökare. Men det kan vara sista sommaren som Rismyrliden utanför Skellefteå hålls öppet för allmänheten.

De ideella krafterna orkar inte längre. Men enligt de engagerade är det en verksamhet som är viktigare än någonsin i dagens samhälle.

Under sommaren tar medlemmarna i stödföreningen Rismyrlidens vänner emot besökare enskilt eller i grupp, vilka antingen bara vill uppleva omgivningarna med alla djur, eller delta i någon av alla de aktiviteter som arrangeras.

– Vi har ju också servering varje dag och det finns en hel del olika tankar om hur vi skulle kunna förändra verksamheten framöver, berättar ordförande Bertil Adolfsson.

Hör mer av Bertil Adolfsson och hur han och andra ser på Rismyrliden i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer