Sofie Palm möter Sandra Knutar-Ahlard. Sofie vann kumite damer senior. Foto: Privat

Karate-SM i Skellefteå – ”Första gången i Norrland”

Uppdaterad
Publicerad

På Balderhallen i Skellefteå sparkade lördagen igång med karate-SM, det är tävlande ända från Malmö och Luleå på plats för att göra upp om medaljerna.

Shobu Ippons tävlingsverksamhet är baserad i södra Sverige och det är första gången som man arrangerar ett SM i Norrland.

– Det känns som en ära att få arrangera ett mästerskap så här långt norrut och vi i klubben är så laddade, säger ordförande och tävlingsgeneral Ewa Andersson.

Färre besökare än väntat: ”De måste bekosta resorna själva”

Hon berättar att de har 91 anmälda men de hade hoppats på lite fler. Ewa tror att de kommer mindre folk då alla tävlande måste bekosta resorna själva.

– Vi på karateförbundet hade velat att det var mer ”karate för alla” för det är via tävlingar som man får erfarenhet och utveckling. Tyvärr kan inte alla komma då man måste bekosta resorna själva, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.