Foto: SVT

Här flossar barnen loss – kolla in danstrenden

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en fluga efter ett amerikanskt TV-program och nu har den spridit sig som en löpeld bland kidsen. Dansen som heter flossa.

På Backenskolan i Umeå är klass 2A upptagna varenda rast med att flossa på skolgården. Oftast leds flossandet av Tilda Ekman Bäckström.

– Först svänger du höfter och armar åt samma håll sen låter du höfterna fara åt ena hållet medan armarna svänger åt andra hållet, det ser jätteläckert ut, förklarar Tilda Ekman Bäckström.

De vuxna på skolan hakar också på.

– Ja, man blir liksom lite glad av det hela, säger Tiina Rytky som är fritidspedagog och som inte kan stå still när hon pratar.

Lär dig den trendande dansen i klippet ovan.

Flossa

Dansen ”Floss Dance” skapades av Russell Horning, mer känd som the Backpack Kid. Smeknamnet fick han efter att ha uppträtt med dansen tillsammans med artisten Katy Perry på Saturday Night Lives säsongsavslutning i maj 2017.

Dansen har därefter blivit en succé i sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.