Nordmalings kommunalråd är väldigt kritisk mot Norrtåg och den senaste tidens förseningar och inställda tåg Foto: SVT

Kommunalrådet kritisk till Norrtåg

Publicerad

Nordmalings kommunalråd är väldigt kritisk mot Norrtåg och den senaste tidens förseningar och inställda tåg.

– Det har varit väldigt mycket problem i år och jag köper inte att det handlar om en extrem vinter, det är ju en vanlig vinter, vi bor i Västerbotten här finns det snö, det borde inte förvåna någon, säger Madelaine Jakobsson (c).

Vad har ni fått för reaktioner?

– Väldigt många reaktioner, många är arga, ledsna och frustrerade. Människor tar sig inte till skolan och jobbet, och det skapar enorma problem, säger Madelaine Jakobsson (c).

Madelaine Jakobsson menar att den senaste tidens stul med tågen innebär stor skada för kommunen.

– Det här skadar Nordmaling, både medborgarna, i och med att vi är en pendlingskommun, men också marknadsföringen av kommunen. Det kommer att skada oss för en lång tid framöver och det kommer ta lång tid att bygga upp ett förtroende igen, säger Madelaine Jakobsson (c).

På måndag ska Nordmalings kommun träffa Norrtåg för att diskutera situationen med de inställda och försenade tågen.

– Vi vill se vad det finns för handlingsplan för så här kan vi inte hålla på. Vi vill få ta del av vad som har hänt, var man har gjort och vad det beror på, helt enkelt veta mer, säger Madelaine Jakobsson (c).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer