Än är det oklart vem som kniper kommunalrådsposten i Lycksele. Foto: SVT

Kommunalrådskampen i Lycksele: ”Vi avvaktar”

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att bli maktskifte i Lycksele efter 48 år av socialdemokratiskt styre. Under torsdag höll man ett möte om vem som bör bli nytt kommunalråd – men än så länge inväntas samtliga röster.

I Lycksele är det väldigt jämnt mellan Moderaterna som har 18 procent av rösterna och Kristdemokraterna tätt efter på 17 procent. Under torsdagen kom det fram att det skett en valmiss i kommunen, de sent inkomna förtidsrösterna samt utlandsröster hade skickats till länsstyrelsen utan att föras in i systemet.

– Det blev ett väldigt kort möte då vi väntar in alla röster. Men när det gäller vem som ska bli kommunalråd så är det inte jag som ska avgöra det utan det är väljarna. Största partiet ska få ta kommunalrådsposten, säger Elisabeth Björnsdotter-Rahm (M).

Även Betty-Ann Nilsson (KD) ville vänta in ett färdigt valresultat.

Vem tycker du ska knipa kommunalrådsposten?

– Jag är ju partisk, så jag säger ju Roland Sjögren. Men det är ju väljarna som ska få bestämma vad som blir bäst för Lycksele, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet