Kenneth Fahlesson (S), socialnämndens ordförande. Foto: SVT

Kommunen ändrar sig: Jenny, 82, får flytta till särskilt boende

Publicerad

Domstolen ger ännu en gång 82-åriga Jenny Johansson rätt. Och därför backar nu Skellefteå kommun – och ger Jenny rätt att få flytta till ett särskilt boende.

SVT Nyheter har följt 82-åriga Jenny Johansson kamp för att få flytta till ett särskilt boende. När Förvaltningsrätten för andra gången avgör ärendet slår den fast att hon inte kommer upp i en skälig levnadsnivå och därför har rätt till plats på ett särskilt boende. Och nu ger sig Skellefteå kommun.

– Vi kommer inte att överklaga mer. Vi gjorde som kommun en annan bedömning än förvaltningsrätten men nu när rätten sagt sitt så står vi bakom det beslutet och jag tycker att det känns bra, säger Kenneth Fahlesson (S), socialnämndens ordförande.

Men ni har ju som kommun drivit er linje rätt hårt; kommer den här domen att påverka de beslut ni tar om särskilt boende framöver?

– Det är ju fortfarande individuella bedömningar som ska göras. Men det är klart att vi nu måste ta till oss av det goda i det här och lära oss av det så att vi kan fatta bättre beslut i framtiden, säger Kenneth Fahlesson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer