Foto: Patrik Samuelsson

Kommunen fortsätter att annonsera i tidningen

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Skellefteå beslutade under tisdagens att rösta ner förslaget om att sluta annonsera om fullmäktiges sammanträde i lokaltidningarna.

Vid varje sammanträde i kommunfullmäktige annonserar Skellefteå kommun om det i Norran, Folkbladet och Västerbottens Mellanbygd. Under 2017 la man drygt 300.000 kronor på det och det ska man fortsätta att göra. Anledningen att förslaget kom in är för att en ny kommunallag gäller från om med den 1 januari 2018. I den nya lagen behöver man bara göra det på en digital anslagstavla.

– Det fanns ett tjänstemannaförslag om att enbart göra det digitalt. Men vi har valt att avslå det förslaget och kommer fortsätta med tidiningar. Vi ser det som viktigt att allmänheten kan ta del av de politiska sammanträdena som är en del av demokratin, säger Skellefteås kommunalråd Lorents Burman (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.