Foto: Pressbild.

Kommunen stöttar EU-migranter

Uppdaterad
Publicerad

Dialogen har förts mellan kommunen och Umeå Pastorat sedan i höstas. Nu står det klart att det blir ett samarbete för utsatta EU-migranter.

Idag skakade Margareta Rönngren (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande, och Leif Hognert, Kyrkorådets ordförande, hand på att skapa ett samarbete om stöd till utsatta EU-medborgare.

Grundstenarna i överenskommelsen är att stärka förmågan till försörjning för målgruppen utifrån stöd till vistelse med en prioritering för barnfamiljer.

– Jag är oerhört nöjd över att vi i samarbete kommit fram till en långsiktig helhetslösning med stöd till utsatta EU-medborgare säger Leif Hognert.

Överenskommelsen sträcker sig fram till 15 maj 2017.

– Det känns verkligen bra att vi äntligen kommit överens om en helhetslösning. För mig har det varit viktigt att barnfamiljerna prioriterats, säger Margareta Rönngren (S).

Ärendet hamnar på Kommunstyrelsens arbetsutskott som fattar beslut kommande tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.