Foto: SVT

Kommunen välkomnar en ombyggnation av vägen

Uppdaterad
Publicerad

Att väg 363 mellan Ammarnäs och Sorsele har så pass stora problem att man borde bygga om vägen, som Trafikverket vill, välkomnas av kommunalrådet Kjell Öjeryd (V) och turistföretagare i kommunen.

Turistföretagare i Ammarnäs välkomnar en eventuell ombyggnation av vägen.

- En totalrenovering är det vi behöver, några sträckor som man renoverade mer ordentligt för några år sen blev ju också bättre, säger Peter Schmitt, turistföretagare i Ammarnäs

Men alla är inte lika positiva till en helrenovering av vägen.

- Då förstår man också att det tar många år innan något sådant blir gjort, säger Gunilla Forswall, turistföretagare Ammarnäs

Men när en sådan renovering kan bli verklighet återstår att se. Vägen nämns inte i Länstransportsplanen som just nu är ute på remiss men hos kommunen hoppas man ändå att det inte dröjer allt för länge innan vägarbetet påbörjas.

- Jag skulle vilja att man inom ett antal år sätter spaden i jorden, säger Kjell Öjeryd (V), kommunalråd i Sorsele.

Länstransportplanen som just nu är på remiss gäller för perioden 2018 2029 men med möjlighet att revideras vart fjärde år och enligt Peter Schmitt kan man inte vänta såpass länge till på att vägen ska bli bra.

- Jag tror inte man kan vänta så länge till, snart är vägen inte framkomlig ur ett trafiksäkerhetsperspektiv, säger Peter Schmitt, turistföretagare i Ammarnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.