• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Nu stäms flygbolaget Nextjet

Uppdaterad
Publicerad

Konsumentombudsmannen stämmer flygbolaget Nextjet efter att de valt att sälja flygbiljetter till flygresor som de inte har tillstånd för.

Flygbolaget Nextjet har sedan en tid tillbaka dragits med ekonomiska problem. Som resulterat i att Transportstyrelsen har dragit in Nextjets operativa licens som innebär att bolaget för närvarande inte har rätt att utföra flygningar efter den 17 november i år. Man har trots detta sålt biljetter till flygresor efter den 17 november. Utan tydlig information till konsumenterna.

LÄS MER: Nextjet säljer biljetter – trots saknat flygtillstånd

Nu vill konsumentombudsmannen få ett domslutsbeslut som tvingar Nextjet att tydligt informera konsumera om detta. Nextjet skriver i ett pressmeddelande att de efter KO:s skrivelse vidtagit åtgärder. Man har lagt till en bekräftelse vid bokningen och skrivit ett nyhetsmeddelande på deras hemsidan för att vara tydlig.

LÄS MER: Inlandsflyg i kris – revisor tvivlar på överlevnad

Trots detta har konsumentombudsmannen lämnat in en stämningsansökan till patent- och marknadsdomstolen.

Nextjet skriver att de hellre sett att ärendet lösts med en dialog istället för en rättslig process.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer