En lokal krisgrupp har aktiverats i Storumans kommun och kommer att erbjuda stöd på församlingshemmet under dagen. Foto: Johanna Almström

Krisgrupp aktiverad efter dödsolyckan utanför Tärnaby – församlingshemmet öppet för sörjande

Uppdaterad
Publicerad

Sedan en man i 20-årsåldern avled efter en singelolycka på E12 strax söder om Yttervik under onsdagen så har en lokal krisledningsgrupp i Tärnaby öppnat församlingshemmet för sörjande.

Det var vid 17-tiden på onsdagen som ett larm om en trafikolycka inkom till SOS-Alarm. Flera räddningsenheter arbetade vid olycksplatsen, men mannens liv gick inte att rädda.

Öppet för sörjande

Under torsdagen så har en lokal krisledningsgrupp i Tärnaby aktiverats. De håller församlingshemmet öppet för sörjande och behövande.

– Om man känner att man vill vara tillsammans och prata så är man välkommen, säger Allan Forsberg, som är en del av gruppen.

”Väldigt känslosamma”

Johanna Almström, också hon en del av krisgruppen, menar att de vill finnas som en mötesplats dit man kan komma oavsett om man vill samtala om det som hänt, gråta, eller bara sitta tyst.

– Den här platsen kan möta folk där de behöver det. Det kan vara epa-ungdomar som inte säger ett knyst men som känner att de vill åka någonstans dit det finns människor idag, säger hon och fortsätter:

– Vi alla är väldigt känslosamma. När det är någon från bygden så kommer det oss väldigt nära och det är klart att det berör människor.

Församlingshemmet håller öppet från klockan 13 och så länge behovet finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.