Foto: SVT.

Hård kritik mot Region Västerbotten

Publicerad

Flera fackförbund riktar nu hård kritik mot Region Västerbotten. Kritiken gäller en chefstjänst som regionen struntade i att annonsera ut.

Det fortsätter vara turbulent inom Region Västerbotten. För ett år sedan tvingades en chef att sluta, efter att flera medarbetare upplevt sig kränkta.

Den här gången struntar regionen i det man kommit överens om med fackförbunden, om att alla chefstjänster ska annonseras ut så att alla kan söka jobbet.

I stället tänker Region Västerbotten bara förlänga uppdraget under ytterligare ett år för den tillförordnade näringslivschefen Jonas Lundström. Man menar att det blir för rörigt att byta chef när man är mitt inne i en omorganisation.

– Det är självklart att man ska följa sin policy att man ska rekrytera öppet. Men att göra det i den här omorganisationen, där tycker ledningen att man har goda skäl för att fortsätta det arbete som har varit, säger Thomas Hartman, kommunikationschef på Region Västerbotten.

Omorganiserar

Enligt fackförbundet Vision och Vårdförbundet finns det ett utbrett missnöje med den nuvarande chefen, något som har lett till arbetsmiljöproblem. Men Thomas Hartman menar att det fanns arbetsmiljöproblem redan innan.

– Det har sagts tidigare. Och det är av den orsaken som Region Västerbotten tar tag i frågan, det är orsaken till att vi gör den omorganisation som vi gör, säger Thomas Hartman.

SVT Nyheter Västerbotten har pratat med Jonas Lundström, men han avböjer att kommentera utan hänvisar frågorna till Region Västerbotten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer