Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nina Munter, pressansvarig på Skellefteå kraft, berätta om misstaget och hur kunder reagerade dagen efter systemfelet. Foto: SVT, TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kunderna förlorar: Skellefteå Krafts rekordrea på el var ogiltig

Uppdaterad
Publicerad

Ett systemfel gjorde att kunder i höst kunde teckna fasta elavtal till rekordlåga priser med Skellefteå kraft.

Allmänna reklamationsnämnden, ARN, har nu slagit fast att avtalen är ogiltiga – kunderna borde förstått att det var för bra för att vara sant.

Nu har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) slagit fast att eftersom elpriserna under dagarna kring den 22 september låg på omkring 7–8 kronor så borde kunderna förstått att det var fel, och därför säger de att avtalen som slöts är ogiltiga – trots att flera kunder hann få bekräftelse i mejlen.

”I det här fallet gjordes bedömningen att det är allmänt känt i samhället att elpriserna är höga och att priset, som motsvarade ungefär en procent av det korrekta priset, var så lågt att konsumenten borde ha förstått att det var felaktigt”, skriver Marcus Isgren, ARN:s chef, i ett pressmeddelande.

Drygt 1 000 nya kunder från hela landet hann ansluta sig till fyndpriserna innan Skellefteå kraft hann upptäcka systemfelet.

I videon hör du Nina Munter, pressansvarig på Skellefteå kraft, berätta om misstaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Västerbotten
Mer Nyheter