Foto: Andreas Jakobsson

Kvinna avled – blev påkörd av lastbil utanför matbutik

Uppdaterad
Publicerad

En äldre kvinna blev under torsdagskvällen påkörd av en tung lastbil med släp utanför en matbutik i Lycksele. Kollisionen blev så allvarlig att kvinnan avled på platsen. Polisen har nu tagit lastbilen i beslag.

Larmet om att en person blivit påkörd kom in till SOS alarm klockan 19.10 på torsdagskvällen. Olyckan hade då inträffat utanför Ica på Södermalm i Lycksele. Enligt räddningstjänsten omkom kvinnan på platsen.

– Jag vet inte om hon avled omedelbart eller efter en liten stund, men hon omkom på platsen. Det blev aldrig något ärende för ambulansen utan kvinnan har nu förts därifrån i bårbil, säger Lars-Erik Sundkvist, räddningschef i beredskap.

Platsen avspärrad

Polisen spärrade av platsen och tog lastbilen i beslag för att utreda olyckan.

– Jag antar att de ska utreda om det är något fel på bilen, säger Sundkvist.

LÄS MER: Dödsolyckan utreds som vållande till annans död

Enligt polisen är det för tidigt att svara på om det finns någon brottsmisstanke kring olyckan.

Vittnen ska höras

Flera personer ska ha bevittnat händelsen och enligt Sundkvist var många väldigt upprivna och chockade. Vittnen kommer efter händelsen att höras av polisen.

Vid 21.15-tiden på torsdagskvällen meddelade polisen att kvinnan som omkom i olyckan var i 80-årsåldern.

Anhöriga är enligt polisen underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.