Busshållplatsen vid Bergsvallen var det sista stället vittnet såg kvinnan. Foto: SVT

Kvinna försvunnen från äldreboende

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen anmäldes en kvinna försvunnen från ett äldreboende i Ursviken. Sökinsatsen har varit stor och under fredagsmorgonen utökade polisen sina resurser.

Kvinnan försvann vid 15.30-tiden och söktes under torsdagskvällen av ett flertal polispatruller och en hundpatrull från Luleå skickades ner för att ansluta sig till sökandet.

Kvinnan är 72 år. Hon bär en klarröd jacka, mörka byxor och går krokigt med en rollator. 160 cm lång med mörka glasögon. Polisen misstänker inget brott i nuläget. Under fredagen fortsatte sökandet efter kvinnan.

– Hemvärnet bidrar med 30 man, vi jobbar också på att få dit en helikopter, alla tillgängliga polisresurser används också. Kvinnan är fortsatt försvunnen och vi är mycket intresserade av att få in allmänhetens tips, berättar polisens RLC-kommunikatör Marcus Isacson. Isacson berättar att hundpatruller från Umeå också kommer att skickas upp.

”En massiv sökinsats”

Om någon sett något ska man ringa polisen på 114 14 och begära att bli kopplad till RLC. I akut läge så ring 112. Tyngdpunkten i sökinsatsen läggs just nu vid Bergsbyn, men polisen är också intresserad av tips som inte rör Bergsbyn.

– Det är en massiv sökinsats vi gör i Bergsbyn, säger Peter Enmark som leder polisens sökinsats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.