Närmare ett halvt kilo amfetamin hittades i kvinnans väska. Foto: Polisen

Kvinna greps med ett halvt kilo narkotika

Publicerad

Det var i juli förra året som den 29-åriga kvinnan från Umeå klev av tåget från Göteborg. På perrongen stod två poliser som märkte att hon började bete sig nervöst när hon såg dem. I sin handväska hade kvinnan droger till ett gatuvärde av närmare 200 000 kronor.

Det var en fredagsmorgon i mitten av juli 2017 som polisen patrullerade vid östra station i Umeå. Nattåget från Göteborg hade just rullat in och en av passagerarna som klev av var den 29-åriga kvinnan.

En av polis uppfattade att kvinnan ändrade sin färdriktning när hon såg poliserna. Polisen följde efter och stoppade kvinnan som då betedde sig väldigt nervöst och osammanhängande. Polisen misstänkte att kvinnan kunde vara drogpåverkad, även att hon kunde ha droger på sig, så hon togs in för visitering och provtagning.

Amfetamin för 180 000 kr

När polisen gick igenom kvinnans handväska hittade de ett stort blått kuvert, i brevet fanns över 450 gram amfetamin och 50 gram hash.

Enligt polisens förundersökning så kostar ett gram amfetamin mellan 150-400 kronor på Umeås gator, det innebär att bara amfetaminet hon greps med hade ett gatuvärde på över 180 000 kronor om det sålts för 400 kronor per gram.

Köper inte berättelsen

Kvinnan har i förhör uppgett att hon inte packat väskan själv, hon menar att någon annan måste ha lagt kuvertet i hennes väska.

Den förklaringen köper inte Umeå tingsrätt som gör bedömningen att den enda rimliga förklaringen – med en sådan stor mängd narkotika – är att hon själv placerat den i sin väska i avsikt att transportera drogerna till Umeå.

Nu döms kvinnan för narkotikabrott till fängelse i ett år och åtta månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer