Kvinnan kördes från Västerås till Nordmaling, 55 mil bort. Foto: TT/Google earth

Kvinna tvingades från Västerås till Nordmaling – utsattes för våldtäktsförsök

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan tvingades att åka från Västerås till Nordmaling trots att hon bad om att bli avsläppt. I Nordmaling försökte en man tvinga henne till samlag och oralsex. En man i 20-årsåldern döms nu för försök till våldtäkt. 

Kvinnan, som var på besök i Västerås, har berättat att hon lurades att följa med en killkompis när han och några kompisar skulle “åka en sväng”.  Istället åkte de till Nordmaling, 55 mil bort. Kvinnan berättar att hon inte visste var Nordmaling låg och att hon flera gånger bad om att bli avsläppt. 

Istället kördes hon till en lägenhet i Nordmaling där en man i 20-årsåldern bodde. Kvinnan har berättat hur mannen, när de andra lämnat lägenheten, med våld försökt tvinga henne till samlag och oralsex, bland annat ska mannen ha tagit stryptag på henne. 

Mannen har nekat till anklagelserna och menat att kvinnan gett samtycke till oralsex. 

Mannen döms nu av tingsrätten för försök till våldtäkt. Förutom fängelse i ett år och åtta månader ska mannen betala skadestånd till kvinnan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.