Kvinna anhållen misstänkt för mordförsök på barn i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen hittades en pojke under 10 år allvarligt skadad i centrala Umeå. Barnet fördes till sjukhus med ambulans. En kvinna greps senare i en bostad misstänkt för mordförsök.

Vid 18-tiden på söndagen fick polisen uppgifter om att en pojke med allvarliga skador påträffats på en plats i centrala Umeå.

– Han transporterades till sjukhus med ambulans. Utifrån initiala uppgifter lokaliserades en adress i centrala delarna av Umeå som misstänks vara brottsplatsen och där grips en kvinna, berättar David Helgesson, chef vid polisens avdelning för grova brott.

Mordförsök på barn i Umeå

Vasst tillhygge kan ha använts

Kvinnan och barnet har en relation till varandra. Enligt David Helgesson finns misstankar om att någon form av vasst föremål har använts vid mordförsöket.

– Men vilken typ av tillhygge får utredningen utvisa, säger han.

På måndagsförmiddagen anhölls kvinnan, misstänkt på sannolika skäl för försök till mord. Det har hållits ett kort, inledande förhör med henne, men David Helgesson har inga detaljer om vad förhöret innehöll.

Hur den skadade pojken mår i nuläget vill inte David Helgesson uttala sig om.

Tipsa oss på 090-175040 eller vasterbotten@svt.se Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på barn i Umeå

Mer i ämnet