Foto: Robert Tedestedt

Kvinnan häktad för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som anhållits för mordbrand efter att ha tänt eld på ett asylboende häktades under söndagen, det meddelar Norran.

I torsdags larmades räddningstjänsten till en brand på ett asylboende i Boliden. En kvinna anhölls i samband med händelsen, som i dagsläget rubriceras som mordbrand.

– En kvinna har anhållits, men det är för tidigt i utredningen att säga mer. Arbetet fortsätter under dagen, just nu arbetar vi utifrån rubriceringen mordbrand, sa Torbjörn Nyback, jourhavande förundersökningsledare i Skellefteå till SVT i fredags.

Klockan 13:00 under söndagen inleddes häktningsförhandlingarna mot den misstänkta kvinnan.

Vistas på psykklinik

Kvinnan har under helgen vistats på den psykiatriska kliniken vid Skellefteå lasarett, men fördes till polishuset där förhandlingarna skedde via videolänk till Umeå tingsrätt.

Vittnen ska ha sett kvinnan röra sig runt asylboendet när branden ägde rum. Kvinnan ska även ha bekräftat för en telefonkontakt att det var hon som tänt eld på lägenheten.

Nekar till inblandning

Vid häktningsförhandlingarna ska kvinnan dock ha nekat till inblandning.

– Men vad jag vet är det inte jag som satt eld på lägenheten, citerar Norran.

 Hon häktades därför på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.