Foto: SVT

Polisen fortsätter söka den förvunna mannen i Vilhelmina

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker fortfarande efter den försvunne mannen efter arbetsplatsolyckan i Vilhelmina. Men isbildning och starkt vattenflöde försvårar sökarbetet.

Under föregående vecka försvann en man i Gubbseleforsen i Vilhelmina efter att han och en kollega utfört ett arbete vid en bro. Polisen har sedan dess sökt efter mannen med bland annat dykare och drönare men kylan och vattenflödet försvårar sökandet.

– Det var tio minusgrader natten till idag så det börjar bildas is vid strandkanten. Dykarna har kunnat söka med snorkel vid kanten och med tuber på vissa platser. Vi fortsätter att söka under veckan med dykare, vattensöks hundar och helikopter som vi hoppas kunna flyga i slutet av veckan, säger Fredrik Persson, söksledare polisen.

Båten hittad

Kollegan som också hamnade i vattnet men som togs sig upp och slog larm har kunnat höras under de senaste dagarna. Än så länge har polisen inte påträffat fynd efter mannen som är försvunnen men enligt polisen är båten som de två männen använde vid arbetet hittad.

– Utredningen pågår fortfarande och just nu väntar vi på den tekniska undersökningen, säger Stig Andersson, kammaråklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.