Lamadjuren har varit mest populära bland barnen. Foto: SVT

Lamadjur, marsvin och kameler i SVT:s nya barnprogram Gården: live

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka, på måndag den 17 februari, har SVT:s nya barnprogram Gården: live premiär. Idén är hämtad från succéprogrammet ”Den stora älgvandringen”.

Programmet består av så kallad slow-TV, eller på svenska, långsam-TV. Alltså kameror placeras ut hos djuren och ligger sedan i direktsändning till tittarna, som helt enkelt får sätta sig och vänta på att någonting ska hända.

Gården: live, som riktar sig till 7-9 åringar, kommer att direktsända på SVT Play från en djurfarm utanför Umeå mellan 06.30 – 20.00 varje dag under två veckor. På gården finns massor av djur. Allt från råttor till jakar.

Valt ut några arter

Producenten Manda Älmeblad har valt ut sex djurarter som de unga tittarna får följa.

”Lamadjuren var mest populära”, berättar producenten Manda Älmeblad. Foto: SVT

– När vi var ute och träffade barnen i testgrupperna så kunde vi se vilka djur som var populära och lamadjuren var mest populära. Sen följer vi kameler, getter, illrar, kaniner och marsvin, berättar producenten Manda Älmeblad.

När det gäller marsvinen så hoppas programmakarna på födsel av marsvinsbebisar i direktsändning och dessutom kan tittarna följa hönsägg som kläcks.

Titta på djuren och kolla in förberedelserna inför programstarten i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.