Foto: Sigvard Lundberg/Stefan Lindfors

”Den fulaste gran som satts upp”

Uppdaterad
Publicerad
En bild på årets julgran i Lövånger har väckt starka reaktioner på Facebook. Historiens fulaste gran, tycker Sigvard Lundberg som gjort inlägget.

Sedan Lövångerbon Sigvard Lundberg postat ett inlägg på Facebook där han utnämner samhällets gran till den fulaste granen som satts upp har många reaktioner trillat in.

– Den är som en skymf mot julen och allt som julen står för, säger Sigvard Lundberg.

Fin när det är mörkt

Den skamfilade granen har satts upp av Lövångerbygdens utveckling. Ordförande Evy Andersson berättar att granen blev rätt illa åtgången i samband med att den fälldes, och att det inte var meningen att det skulle bli en ful gran, men att nu står den där den står.

– Den gör ett bra jobb på att hålla upp en fin ljusslinga, så när det är mörkt ser det bra ut, säger Evy Andersson.

Plingar hela tiden

Sigvard Lundbergs inlägg på Facebook hade på måndag eftermiddag fått nästan 200 kommentarer, de allra flesta kritiska till hur granen ser ut.

– Ja det plingar hela tiden i telefonen. Bästa kommentaren är nog ”är den från förra året?”, säger Sigvard Lundberg och skrattar.

Bra med engagemang

Evy Andersson konstaterar att all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet och att engagemang är bra.

– Det hade nog inte varit någon som kommenterat alls om det hade varit en fin gran, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer