Foto: Sigvard Lundberg/Stefan Lindfors

”Nästa år ska vi hitta en ännu fulare gran”

Uppdaterad
Publicerad

”Fulgranen” i Lövånger har satt orten på kartan efter att den blivit en viral succé. Något som ordförande i Lövångerbygdens utveckling inte ser som något negativt, nu vill de satsa på fula julgranar.

– Det pågår diskussioner om att vi ska försöka göra det till Lövångers signum, samhället med den fula julgranen, säger Evy Andersson, ordförande i Lövångerbygdens utveckling.

Läs även: ”Den fulaste gran som satts upp”

Tar upp på styrelsemöte

Hon berättar att de i nästa vecka ska ta upp diskussionen på styrelsemötet, så får de se vad de kommer fram till. Personligen tycker hon att det vore en god idé.

– Det kan bli våran grej. Den här är ju särdeles ful och vi har aldrig tidigare haft en fulare gran i samhället, men samtidigt har det gjort att Lövånger nu fått uppmärksamhet, säger Evy Andersson.

Läs även: Fulgranen gör viral succé – säljs nu som miniatyr

”Vi tål fula julgranar”

Att satsa på fula julgranar tror hon inte skulle skada samhällets rykte på något sätt.

– Vi har människor från olika kulturer och religioner som bor här och alla är snälla, hjälpsamma och tillmötesgående. Vi tål mycket och det är aldrig något tjafs, så varför skulle vi inte tåla att ha fulare julgranar?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.