Stöcke växer och antalet elever väntas öka kraftigt. Nu ska även skolan i Stöcke bli större. Foto: SVT

Skolan i Stöcke byggs ut – ska kunna ta emot fler elever

Uppdaterad
Publicerad

Stöcke utanför Umeå växer och antalet barn som behöver skolplats väntas öka kraftigt. Idag beslutade för- och grundskolenämnden i Umeå att grundskolan i Stöcke ska bli större och kunna ta emot fler elever.

– Det är ett expansivt och attraktivt område och det får direkt effekt på skolan, säger Moa Brydsten, ordförande för för- och grundskolenämnden.

Under torsdagen beslutade för- och grundskolenämnden att skolan ska utvidgas. Redan nästa höst ska man införa en kortsiktig lösning. På längre sikt ska skolan kunna  ha två parallella klasser per årskurs.

– Det är trångt redan nu. Jag antar att det blir baracker till hösten, vi hinner inte bygga något nytt till dess, säger Lena Riedl (M).

– Redan nästa höst tar vi emot två F-klasser, säger Moa Brydsten (S), ordförande för för- och grundskolenämnden.

Oklart hur bygget ska göras

Om det ska byggas en ny skola, eller om den befintliga skolan ska byggas ut är inte beslutat.

– Skoltomten har en viss begränsning, vi får se om vi kan bygga ut skolan eller om vi måste vi bygga en till del någon annastans. Men hösten 2022 växlar vi upp, säger Brydsten.

– Vi har beslutat att utvidga skolan. Om det blir en ny skola, eller utbyggnad återstår att se, säger Lena Riedl (M), vice ordförande i för- och grundskolenämnden.

”Hoppas man blir nöjda”

Nämnden beslutade också att planeringen av nya skollokaler i Stöcke ska ske parallellt med planering av förskola i samma geografiska område.

– Det är ett jättebra beslut. Det finns en intresseförening i Stöcke som är väldigt engagerade, vi hoppas att man blir nöjda med beslutet.

Juni 2022 beslutar kommunen om investeringsbugdet och till dess hoppas Moa Brydsten att man har en mer klar bild över vad som ska göras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer